Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Figyelem, figyelem könyvajánló! Különleges poszt következik! Egy feltörekvő magyar hölgy, Kincses Nóra vadul izgalmas első könyvét szeretném figyelmetekbe ajánlani! Felettünk a csillagos ég

 

A sztori

Kincses Nóra Felettünk a csillagos égAdott egy férfi és egy nő, akiket összehozott a vak véletlen a világégés közepén.
Egy poszt-apokaliptikus világ közepén állnak. Valami rejtélyes dolog történt és egyikük sem tudja, hogy kerülnek a romok közé. Hanna csak annyit tud – menni kell! Menni a semmiből a “kitudjamibe”.

Hanna Amerikából Magyarországra utazik, társával Dominic-kel. Két ismeretlen átvág a fél világon, menekülnek. Menekülnek a múltjuk elől. Egy igazi apokaliptikus road-movie bontakozik ki a szemünk előtt, ahogy országokon és hónapokon át hajtja őket valami, egyetlen végcél felé. Ahogy kilométerről kilométerre haladnak, egyre közelebb kerülünk hozzájuk és be-bepillanthatunk egykori életükbe is.

Hanna és Dominick történetével párhuzamosan pereg Vincent van Gogh bátyjának, Theo van Goghnak zaklatott és regényes életrajza. Theo van Gogh – a műkereskedő és az impresszionisták mentora – Vincent elfeledett hőse, aki nélkül egy ma ismert Van Gogh kép sem készült volna el. Theo egész életében támogatta testvérét és az ő különleges szemszögéből látjuk Vincent utolsó három évét.

Ez a történet nem romantikus, bár van benne romantika,  nem sci-fi, pedig egy poszt-apokaliptikus világban játszódik. Nem művészeti memorandum pedig Van Gogh életéről is szól. Nem kalandregény pedig kaland is van benne, nem az emberiség nagyszerűségéről szól pedig vannak benne nagyszerű emberek.

Ez egy egyszerű történet, nem egyszerű életekről. Hol a határ mielőtt minden eltörne az emberben? Hányszor tudunk új formát felvenni, hogy túléljünk? Mit lehet tenni egy elüresedett környezetben? Mi viszi előre azt, aki már mindent elveszített, akinek a világvége csak egy másik nap? Hol van a határ a sorsszerűség és az egyszerű véletlen között?

Ez a történet három emberről szól, kettő a modern világ vége utáni apokaliptikus környezetében küzd valamiféle megváltás felé, míg a harmadik a XIX. századi párizsi művészélettel harcol ugyanígy. Mi köti össze őket? Találkozunk az utolsó oldalon.

 

Az írónő megszólal

Kincses Nóra Felettünk a csillagos égMiért ajánlanám nektek ezt a könyvet?

Mert nem megszokott a történetvezetése, mert két szálon is izgalmas mederben csordogálnak az események. Egyszerre tudtam művészetről és a poszt-apokaliptikus világról mesélni. A Van Gogh testvérek története szerintem igazán különleges a történelemben, ezért a könyv ezen része teljes mértékig korabeli dokumentumokon alapul. Sokat merítettem a testvérek közötti levelezésekből és a többi művész leírásából. Amennyire tudtam igyekeztem a valósághoz közel maradni, de határozottan nem száraz dokumentációról van szó.

Már csak azért sem, mert itt bizony az élet olyan forgatókönyvet írt, amibe dramaturgiailag még csak bele sem kellett nyúlni. A két történetszál természetesen összefügg, de, hogy mi köti össze a XIX. században élő testvérpár életét a 125 évvel későbbi világvégével, az csak az út végére derül ki.
Van benne rejtély, romantika, sőt igazából minden megtalálható benne, ami az életben is. Valami olyat akartam írni, ami közel áll hozzám, de mindenkit meg tud találni, és valahol úgy érzem sikerült.
Remélem titeket is megtalál!
Bármilyen visszajelzésnek örülök, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz! Annak pedig még jobban örülök, ha kezetekbe veszitek a könyvet. 🙂

Mire számíthattok a könyvben?

Poszt-apokaliptikus Roadmovie

XIX. század

Izgalom

 

Rendeld meg itt akciós áron E-könyvben vagy papírkötésben!

Kérem a könyvet

 

 

Csak ajánlani tudom ezt a könyvet. Összességében nagyon jó írás és mindkét történetszál lebilincselő a maga módján. Kifejezetten tetszett, hogy nem csak egy apokaliptikus világban, hanem az érzelmekében is elkalandozik. Sok helyen elgondolkodtatott, a végét meg is könnyeztem. Nagyon tetszett.

 olvasói vélemény a Moly.hu-ról

Szerintem izgalmas volt az egész történetüknek a gondolatmenete. Tetszett, hogy ilyen rejtélyes volt, és csak szépen lassan ismertük meg a szereplőket. Kicsit úgy éreztem magam, mintha a Walking Dead-ben lennék, csak itt már nincsenek élőhalottak.Az emberek sajnos kegyetlenek, és önzőek. Mindenki a saját életét menti, és ha veszélyben érzi magát, kérdezés nélkül öl. Ez itt sem volt másképp, ezzel nem kevés izgalmat okozván…

Milyen könyvet olvassak blog

 

 

Puszi
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.