Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Mombie járvány a szülészeten

Az Uzsoki szülészetén pont mombie járvány terjedt és sajnos tömegesen szedte áldozatait. A kór engem sem kímélt, én is elkaptam. Mint kiderült, a vírus ellen egyelőre nincs gyógyszer. Ez a betegség lassú lefolyású és intenzíven igénybeveszi a gazdatestet, de nem halálos. Az átlagos gyógyulási idő: 3-4 év.

09-zombie.w529.h352Ébredés után első utam a csecsemőkiadóhoz vezetett.  Kiléptem az apartmanomból és a szülészet kórtermeinek folyosóján igen különleges látványban volt részem. Nem csak én, hanem az összes anyuka babaosztásra igyekezett. Sok-sok fáradt, fájdalomtól torzult arcot láttam, akik derékra tett kézzel vagy a falra felszerelt balettrúdba kapaszkodva vonultak. Teljes csendben, feszülten koncentrálva.

A friss anyukák igazi zombi sereget alkottak.

Mi a közös a frissen szült anyákban és a zombikban? d8b9497daf50c46bfc4b29a3899126a4

  • Nos, az első a lassú, cammogó, csoszogó járás.
  • A görnyedt, természetellenes testtartás.
  • A smink nélküli, hulla sápadt arc.
  • A szem alatti mély, sötét karikák.
  • A csapzott, kócos, haj.
  • A rettenetes öltözék, a kinyúlt köntösök.
  • A fájdalomtól torz arckifejezés.
  • A sírástól vöröslő szemek.
  • És végül az artikulálatlan nyögés és a felszisszenő hangok séta közben.

Pont bepasszoltam közéjük, be is álltam hát a sorba és gyarapítottam a létszámot.

 

A babakiadó ajtaja előtt aztán a császáros és normál szüléses anyukák két csoportra oszlottak. Azok az anyukák akik hüvelyi úton szültek, óvatosan ültek le a székekre. A császáros anyukák pedig a kanapék háttámlájára támaszkodtak az alkarjaikkal. Ők még nem kockáztatták meg az ücsörgés utáni felállás borzalmait.

Várakoztunk így egy keveset, eltelt néhány perc, aztán kicsapódott az ajtó és a bent sorakozó, bevásárlókocsikban lapuló, alvó vagy síró babák neveit bekiabálták a tömegbe. Erre válaszul egy-egy anyuka odavonszolta magát, hogy átvegye kisbabáját és csöndesen visszaindult vele a kórtermek rejtekébe.

Minden nap legalább 10 perccel korábban elindultam Momókáért, hogy időben odaérjek és nem én voltam ezzel egyedül. Nem viccelek, az 1 percnyi sétát legalább 5-8 percig tartott megtenni. Oka, hogy egyrészt nagyon lassan voltam képes csak járni, másrészt pedig meg-megálltam pihenni. Apró lépésekben, kapaszkodva haladhattam csak a fájdalom miatt, hiába tömtek fájdalomcsillapítókkal. A menetet napi négyszer kényszerültünk megtenni. Reggel orvosi vizitre vittük a gyereket, este pedig fürdetésre. És ez így ment, a 4 napos kórházi bent lét alatt végig.

4ac977ef13e1e2d43f1377e0c816ac64

Nincs segítség, senki nem kímél és ez még csak a kezdet.

Tisztelet minden bajtársnak.

 

 

Puszi
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.