Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Pont, mint az apja

Az én kis 11 hónaposom az apjára ütött. De nem ám csak a külsejében, hanem a megszállottságaiban is. Az őrület jelei már a fiamon is mutatkoznak. Merthogy, a kis családom férfi tagjai – erős a gyanúm – genetikailag vannak kódolva az ütős labdajátékok iránt érzett mélységes áhitatra. 

Azt tudni kell, hogy a Tábornok valami egészen bigott vonzalmat érez a sportok iránt. Itthon már az arcizmom se rezdül, mikor a Forma 1 soha véget nem érő zümmögését kell hallgatni órákon keresztül. Akkor sem tikkel már a szemem, mikor a legmélyebb álmában is rám szól, hogy – Ne kapcsold el, hallgatom!  De ami már a józan ész határait feszegeti, az nem más, mint  az ütős labdajátékok megszállott imádata. Tenisz, pingpong, tollas vagy éppen squash, teljesen mindegy, csak labda meg ütő legyen benne.

Mi az a squash? Amikor két ember őrültek módjára rohangál egy valószínűtlenül kicsike teremben, egy villámgyorsan pattogó, lehetetlenül picike gumilabda után, hogy aztán az ütőikkel a falakhoz csapkodhassák azt.

Hát hiába, ahány ház, annyi peverzió – tartja a mondás.

A rokonság is tökéletesen tisztában van ezzel az “ütő-fíliával”. Amikor megtudták, hogy Momó császármetszéssel született, cinkosan kacsintottak össze, hogy biztosan azért, mert a squash ütő nem fért ki a szülőcsatornán. Akkor még én is derültem rajta pedig jobban belegondolva, tulajdonképpen nagyon is ráérezhettek valamire.

A mi lakásunk csodaszép és komfortos. Naponta felbukom a padlón felejtett, szanaszét heverő tollas, tenisz és squash ütőkben (és csak mondom, hogy nem a fiam hagyja ott őket). Momóka így aztán napi szinten kerül kapcsolatba ezekkel és nem is kellett sok idő ahhoz, hogy felfedezze magában ezen csudálatos tárgyak iránt érzett, megmagyarázhatatlan vonzalmát. Pont, mint az apja! Azaz csak majdnem. A kis padlócirkálóm egyelőre inkább a tollasütőkre gerjed, mintsem a squash ütőkre. (Persze ami késik nem múlik.) Az apja könnyes szemmel adományozott is neki egy saját ütőt, mert ugye: nem lehet elég korán kezdeni. Azóta katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottam a nappalink. Mert ez a kis őstehetség püföl vele mindent, amit csak ér.  Legyen az akár ember, akár labda vagy épp kurva drága tévé.  Az állás Momó VS bútorok: 1-0

Mert hát, mekkora poén már méregdrága tévék képernyőjét izomból csapkodni és teliszájjal röhögni anyán, ahogy a konyhából olimpikonokat megszégyenítő sprintekkel igyekszik menteni a menthetőt.

Puszi
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.